GRATIS UW SUDOKU ONLINE OPLOSSEN!

GRATIS UW SUDOKU ONLINE OPLOSSEN!

De populariteit van Sudoku

Wayne Gould, een 59 jarige gepensioneerde rechter uit Nieuw Zeeland, kocht in het jaar 1997 een Japans puzzel boekje met Sudoku’s erin. Wayne was zes jaar bezig met het schrijven van een computer programma die makkelijk Sudoku’s kan maken. Wetend dat kranten veel puzzels publiceren, verkocht Wayne zijn programe aan de Britse krant The Times. Op 12 november 2004 werd de eerste Sudoku die gemaakt is met dit computer programa gepubliceerd. Het sloeg in als een bom, hier begon de populariteit van de Sudoku.

Steeds meer kranten begonnen met het publiceren van Sudoku’s. In Amerika was The Conway Daily Sun de eerste krant die een Sudoku plaatste die gemaakt is met het programma van Wayne Gould. Sudoku’s waren zelfs te zien op de Britse teletext! De Sudoku invasie is begonnen!

Op 1 juli 2005 werd er voor het eerste een live Sudoku toernooi op de tv gehouden. Later werden er dit soort kamioenschappen ook in Nederland gehouden.

Sudoku software is heel erg populair. Er zijn een hele hoop games op de computer, Xbox, Gameboy, PlayStation, enzovoorts. Op deze manier weten game producers veel geld binnen te halen. Er zijn zelfs speciale Sudoku consoles.

sudoku console

© 2006-2012, SudokuOplosser.nl  |  SudokuOplosser.nl is een onderdeel van Pewtech.